LARS BRYNTESSON – Släpp loss kraften i Sigtuna kommun

Blir det avgifter på Skurubron?

Nu är det dags! Tillsammans med min kollega i Nacka, Gunnel Nyman Gräff, har jag idag sänt en debattinbjudan till våra moderata kommunstyrelse-ordföranden i Nacka och Värmdö. Det handlar om ev. avgifter över Skurubron, och så här löd inbjudan:

Öppet brev – Debattinbjudan

Kommunstyrelsens ordförande i Nacka, Erik Langby (M) resp. i Värmdö, Lars-Erik Alversjö (M)

Tala klartext om avgifter över Skurubron!

Frågan om avgifter över Skurubron är en av de viktigaste i årets valrörelse. Eftersom ni har vägrat medborgarna i våra kommuner en folkomröstning blir valet den 19 september i praktiken också en omröstning om dessa avgifter.

Vi tycker att väljarna skall få klara besked. Socialdemokraterna i Nacka och Värmdö har en glasklar uppfattning i frågan och har haft det hela tiden. Tillsammans med Socialdemokraterna i Stockholms län anser vi att överfarten är en statlig angelägenhet eftersom det är en del av en statlig väg. Därför skall den också betalas med statliga medel. Vi som bor i Nacka och Värmdö betalar så mycket i skatt till staten att det är orimligt att neka just oss detta.

Moderaterna i Stockholms län har också en tydlig uppfattning och M-regeringen har i riksdagen deklarerat att den vill införa avgifterna. Som grund för detta anför regeringen att det finns en regional överenskommelse i frågan. Omständigheterna kring denna överenskommelse är dock oklara.

Moderaterna i Värmdö har tidigare varit förespråkare för kommunal medfinansiering, vilket bl.a. framgick i gemensamma utspel med moderatledningen i Nacka under 2007 och 2008. Under senaste året verkar det dock som om Värmdömoderaterna har anslutit sig till den socialdemokratiska uppfattningen.

Vad gäller?

För att väljarna skall få klarhet i detta vill vi möta er på en debatt om finansieringen av en ny framtida Skurubro. För att underlätta har vi förberett två debattillfällen.

Orminge 6/9 kl. 17:30

Gustavsberg 12/9 kl. 13:00

Ni kan välja dag!

För att kunna sprida information om arrangemanget önskar vi att ni svarar oss senast den 31 augusti till vår politiska sekreterare i Nacka Daniel Ferreira, daniel.ferreira@nacka.se eller 0707-16 93 90.

Vi ser fram emot debatten!

Gunnel Nyman Gräff, S                                       Lars Bryntesson, S

Oppositionsråd i Nacka                                       Oppositionsråd på Värmdö

Nu får vi se hur snabbt de svarar! För de vågar väl ställa upp på debatten?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

Arkiv

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör sällskap med 2 andra följare

%d bloggare gillar detta: