LARS BRYNTESSON – Släpp loss kraften i Sigtuna kommun

Skolan – viktigaste frågan i Värmdövalet!

Idag är det mindre än fyra månader kvar till valdagen den 19 september och bara drygt 100 dagar till första dagen det är möjligt att rösta, den 1 september.

Det blir alltmer uppenbart att skolfrågan blir en av de viktigaste frågorna, sannolikt den allra viktigaste, under nästa mandatperiod och därmed också i Värmdövalet 2010. Det är i så fall bra!

Värmdö ligger i den nationella toppen när det gäller andelen barn och ungdomar av befolkningen. Det innebär att Värmdö har ett stort ansvar för att ge unga människor en bra start i livet. Vi Socialdemokrater vill att en av de tre viktigaste uppgifterna för nästa mandatperiod ska vara att göra Värmdö till den bästa möjliga kommunen att växa upp i

Grunden för en bra uppväxt är en bra utbildning i grundskolan. Under denna mandatperiod har tyvärr mycket gått åt fel håll. M-löften i valrörelsen om 40 miljoner kronor i resurstillskott till våra grundskolor blev i verkligheten kännbara nedskärningar på över 50 miljoner kronor, en skillnad på 90 miljoner kronor, vilket motsvarar mer än 10 % av den totala skolbudgeten. Och dessa nedskärningar genomfördes på ett sådant sätt at de slog rakt in i klassrummen. Statistiken talar idag sitt tydliga språk. När (M)ajoriteten tog över makten efter valet 2006 låg Värmdö 2:a Stockholms län när det gäller lärartäthet. Idag

Men det finns en sak som drabbat våra skolor hårdare än dessa nedskärningar – den totala bristen på politiskt ledarskap över skolan.

Problemen i kommunens politiska styrning av skolan har de senaste månaderna nått rent farsartade höjder. Därför har vi Socialdemokrater lämnat in en begäran om ett extra sammanträde i Kommunfullmäktige för att ta en generaldiskussion om skolfrågorna i Värmdö.

Tiden för Kommunfullmäktiges extra sammanträdet är nu satt till onsdagen den 2 juni, klockan 18.00 i Ösbyskolan, Gustavsberg. Mötet är, som alltid, öppet för allmänheten. Jag hoppas att många passar på tillfället att komma dit och vara med!

Lämna en kommentar

Kategorier

Arkiv

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

Gör som 2 andra, prenumerera du med.

S-bloggar i Värmdö

RSS Aurora Gullberg

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Daniel Mathisen

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

RSS Jösta Claeson

  • Ett fel har uppstått; flödet är troligen nere. Försök på nytt senare.

Politiska Värmdöbloggar på andra sidan

Värmdöbloggar utan partitillhörighet